Una scurta, medicala.

Vad sambata dimineata la un maaaaare post de stiri, de maaaare angajament un reportaj despre niste contribuabili care se aseaza la coada la medicul de familie ca sa-si ia un bon, de la ora 3 dimineata. Un judet oarecare, dintr-o tara oarecare… sa zicem Romania, de exemplu. Apoi urmeaza si comentariul unei fiinte omenesti care are o oarece legatura cu CAS-ul. Zice fiinta ca un medic de familie NU ARE VOIE de la CAS sa preia mai mult de 15 pacienti pe zi. Mishteaux!

Va prezint pe doctorita mea de familie, care munceste de la 9 dimineata pana la 9 seara. O cheama Maria si are pauza intre ora 3 si 5 dupa-amiaza. Va rog sa observati ora la care m-a primit ( cu 4 minute intarziere!!!) si ce numar de ordine aveam. Inutil sa mai precizez ca programarea am luat-o prin telefon. Se putea si prin internet, dar… Pana la ora 9 seara a mai luat, lejer, inca 20 de persoane, si aici nu mai socotim gravidele cu oarecari urgente si prioritati si pe cei foarte batrani cu aceleasi prioritati.

Doua state. Doua sisteme medicale. Doua atitudini convergente. Uniunea Europeana. 2013!

Hai sictir!

Programare la medic

Anunțuri

6 răspunsuri

  1. si dr mea de familie din Buc. lua mai mult de 15 pacienti pe zi. Avea programari 3 pe ora facute, si ii mai veneau babe in interval. Pt reteta/hartii, sunam si pregatea, si nu mai stateam la toate cozile alea…

  2. Ca baba ce sunt iti declar ca nu am medic de familie, desi sunt asigurata, nu mi-am luat tensiunea din 99 si nici nu am de gand sa apelez la doctori. Asta dupa moartea parintilor mei, mult datorata doctorilor si tratamenelor lor. Cum va fi, va fi.

  3. Se ajunsese la un moment dat ca medicii de familie sa deconteze consultatii de doua ori mai multe consultatii decat populatia tarii. Asa ca s-a decis ca o consultatie nu poate dura mai putin de 15 minute, plus ca, cica, ar face si munca de teren(sanchi!).In Romania medicii de familie nu fac decat sa scrie bilete de trimitere, nu-si asuma raspunderea sa trateze nimic.Am vazut pacienta lesinata in cabinetul medicului si singura conduita terapeutica a fost sa sune la salvare, ba sa se si enerveze ca nu vine ambulanta mai repede; nu i-a luat macar o tensiune sau sa-i prinda o vena…Astia iau o gramada de bani degeaba (desi sunt in sistem privat dar au contract cu CNAS) iar la spitale, unde se rezolva tot, se taie fondurile.

    • si pacienti inscrisi la mai multi medici de familie, pt bani.

      Cred ca asta e motivul pt care medicii de familie au restrictii: inventeaza din burta pacienti, bolnavi, analize. Pt bani. Nu le ajunge cati bani scot de la firmele de farmaceutice pt medicamentele prescrise …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: