Cat costa viata unui om? Uneori 90.000 de euro. Ajutati-ma,va rog!

Stiu ca pe acest site poposesc multi emigranti romani imprastiati pe toate meridianele si prin toate colturile acestei lumi rotunde. Stiu ca painea strainatatii e amara si putina. Uneori o mancam cu felia, alteori rupem din ea cu voluptate bucati mari iar alteori ne multumim cu cateva firimituri. Asta e viata.

Tocmai despre viata e vorba si aici. Prietenul Mordechai ne cere ajutorul intr-un caz care pe mine m-a zguduit. De ce? Am cunoscut un om, nea Damian, care era administratorul cladirii unde aveam pravalia pe Dorobanti. Il stiam de 10-12 ani. Era un tip extraordinar de plin de viata si de hatru pentru varsta lui si foarte bun prieten cu socrul meu. Acum nici unul nu mai e. Nea Damian s-a imbolnavit de cancer de piele. A fost galopant: in mai putin de 6 luni a trecut prin stadiul cu metastaze si a murit practic constient sau ” pe picioare”, cum se spune. Vorbesc de 2001-2002.

Doamna profesoara al carei caz ni-l spune Mordechai are o sansa. Din 2001 pana acum a aparut un tratament care da rezultate. Adica nu mai mori. Si, ca intotdeauna in lumea asta stramba in care un satelit militar costa cat salvarea din foame a milioane de oameni sau din moarte a catorva zeci de mii, acest tratament are un cost: 15.000 de euro pe o perioada de 6 luni. Adica 90.000 in total. Si cineva va trai sa-i invete inca multi ani pe studenti cum sa comunice intr-o tara care a uitat ce inseamna comunicarea si bunul-simt, intr-o tara in care flegma si coaja de samanta raman un mod de viata, in care maneaua si puterea pumnului inving buna-cuviinta, in care poti muri aruncat in sant de pe trecerea de pietoni de un ”cineva” cu relatii sau cu un parinte parlamentar.

Nu va cer decat o firimitura din painea voastra amara. Detalii gasiti aici.

Multumesc din suflet si sa fim sanatosi.

Later edit: v-as fi recunoscator daca ati prelua la voi pe bloguri acest caz. Dati-mi de veste daca o faceti.

Reclame

3 răspunsuri

  1. Va multumesc pentru gandurile frumoase si pentru dorinta de a ne ajuta in aceasta campanie. Orice preluare/ postare/ donatie este bine venita.
    Incepand de astazi, exista si un punct fix de strangere a fondurilor, chiar la Facultatea de Litere (str. Edgar Quinet, nr. 5-7), la Prodecanat, zilnic intre 09.00 si 16.00.
    Exista si o pagina de Facebook a acestei cauze: http://www.facebook.com/CampanieUmanitaraPentruAdelaRogojinaru.

    Cu multumiri,

    Diana Diaconescu, responsabil relatii publice si comunicare, Facultatea de Litere

  2. am vazut cazul. O politica de introducere la compensate, se poate? Stiu ca exista solutii pt asa ceva, nu e usor, dar au reusit si altii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: